BPM berekenen / aangifte

Auto importeren uit het buitenland

Bent u op zoek naar een nieuwe auto dan is een auto laten importeren uit het buitenland vaak een goede optie. In andere Europese landen zijn auto’s vaak voordeliger dus is het verstandig om deze prijs te vergelijken met die van dezelfde auto in Nederland. Ten eerste hangt de hoogte van de prijs van de auto af van de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). Met een eenvoudige voorcalculatie via internet weet u of u goedkoper af bent door een auto te laten importeren.

Wij regelen uw volledige auto import service

Ons moederbedrijf (www.importautos.nl) heeft ruim 10 jaar ervaring als NR 1 in auto import begeleiding. Van voordelige “Doe het zelf” pakketten tot alles uitbesteden via onze “All-inclusive” auto import pakketten. Zo wordt een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit België, overige Europese landen of Amerika een stuk eenvoudiger! Met ruim 16.000 geïmporteerde auto’s als ervaring is onze service altijd betrouwbaar, veilig en snel.

BPM betalen

Wanneer u de auto wilt importeren dient u namelijk BPM te betalen. Deze belasting geldt voor elk in Nederland geregistreerd voertuig met een enkele uitzondering daar gelaten. Deze belasting wordt dus ook betaald bij het importeren, maar wanneer u een gebruikte auto wilt importeren is er sprake van rest BPM. Dit bedrag wilt u uiteraard zo laag mogelijk houden, want zo drukt u de kosten van uw nieuwe auto.
Wanneer u de keuze voor een nieuwe auto gemaakt heeft dan kunt u deze laten importeren. Er zijn meerdere mogelijkheden om een auto te importeren vanuit het buitenland. Uiteraard kunt u de auto zelf over de Nederlandse grens rijden, maar u kunt ook de hulp inschakelen van een trailer. Er zitten voordelen aan de aflevering door een trailer, want zo staat de auto voor uw eigen deur en is het transport in veel gevallen verzekerd en er is een besparing op het aantal kilometers. De auto staat logischerwijs stil op de trailer en wanneer u zelf rijdt tellen deze kilometers allemaal mee.

Keuring bij RDW

Na de import dient de auto gekeurd te worden bij het RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Dit kunt u zelf doen bij het RDW, maar u kunt dit ook uit laten besteden. Bij de eerste optie heeft u uiteraard weer te maken met een kostenbesparing. Na de keuring dient de auto nog aan gegeven te worden voor de BPM belasting. Het RDW geeft een Nederlands kenteken af pas nadat zij van de Belastingdienst toestemming hebben ontvangen. De Belastingdienst kan echter nog terug komen op de BPM aangifte. Na deze goedkeuring kunt u de weg op.

Interesse in volledige auto import service?

Ons moederbedrijf (www.importautos.nl) heeft ruim 18 jaar ervaring als nummer 1 in auto import begeleiding. Van voordelige “Doe het zelf” pakketten tot alles uitbesteden via onze “All-inclusive” auto import pakketten. Met ruim 58.000 geïmporteerde auto’s als ervaring is onze service altijd betrouwbaar, veilig en snel.